O

Over Ons

de Koddige Kater

11 mei 2015

Over Ons

Maaseik – Parel aan de Maas

Maaseik staat bekend als een wandel en fietsparadijs. De Kodigge Kater ligt pal aan de fietsroute Veerpontlus 3 - 42 km, Fietsroute netwerk knooppunt 26 – 45, Vlaanderen Fietsroute LF 7 lopen bij ons door de straat.

De Koddige Kater ligt tussen twee Village Designer Outlets in nl. Roermond (Ned) 30 min en Maasmechelen (Belgie) 20 min

Bij ons blijven slapen.
Even bijkomen in een karakteristiek monumentaal pand van drie eeuwen geleden, tien meter af van de historische markt van Maaseik. Waar de beroemde oogarts en paleontoloog Dr. Eduard Pergens uit Maaseik in 1862 zijn patienten genas in zijn praktijk. En waar hij verscheidene mosdiertjes ondekte die nu nog zijn naam dragen zoals de 'Genera Pergensina'.

Er zijn in dit historisch erfgoedpand vier gloednieuwe studio's, met elk een eigen stijl en elke kamer heeft een eigen badkamer, een ruime kamer met boxspring, flatscreen, gratis wifi, koelkastje, koffie, thee en water. Festiviteiten, die op de markt georganiseerd worden, met de vele restaurantjes waar u gezellig kunt gaan eten.

Ervaar alle mogelijkheden pal voor de deur, zoals de historische markt met de zeventiende-eeuwse herenhuizen, onder het toeziend oog van 'De gebroeders van Eyck'.

De gezellige weekmarkt op woensdag met de terrasjes, een wandeling langs de Maas, het Apotheek museum op de Markt.
De schatkamer met de belangrijkste kerkschatten van Limburg, het John Selbach museum met zijn 4 eeuwen schilderkunst, en de van Eyck tentoonstelling. Maaseik waar altijd wel wat te beleven valt. Een greep uit de jaarlijks terug komende activiteiten, zoals de Keramiekmarkt, het Oldtimertreffen, de Bokkerieje fiets en wandelrally, Belgian Beachtour volleybaltoernooi, Knapkoekfeest, de Koetsenparade, de Rommel en Antiekmarkt, de Internationale Specialiteitenmarkt, het Hart Bufkes Preuve waarbij de markt wordt omgetoverd tot een feest en smuldorp.

Een wandeling door het merkwaardige straatdorpje Heppeneert met de druk bezochte parochiekerk als bedevaartsoord.
Ontdek de geschiedenis van Aldeneik met de prachtige Sint Annakerk en het wijndomein Aldeneyck waar u kunt proeven van de Limburgse wijnen, en de watersport activiteiten rondom Aldeneik.

Het Village Designer Outlet in Maasmechelen is op tien minuten rijden.
Het prachtige witte stadje Thorn op 10 km.
Op korte afstand van Maaseik ligt Hasselt 40 km, Tongeren 35 km, Maastricht 28 km, Luik 48 km.

En niet te vergeten de vele fiets en wandelroutes via het goed bewijzerde routenetwerk door bossen en natuurgebieden, zullen een bezoek aan Maaseik een aangenaam verblijf maken. Voor uw fietsen hebben wij op korte afstand een fietsberging ter beschikking.

 

Ervaar ook “wie sjoeen os Limburg is“
Wim Bohnen & Marijke Hempe